E-Cloth Cleaning Product Review 2023: de mening van onze expert

PK_SAPR_E-Cloth Cleaning Product Review

Ons eindoordeel

We geven E-Cloth Cleaning Products een algemene beoordeling van 4,9 van de 5 sterren.

Kwaliteit: 5/5

Variëteit: 5/5

Materiaal: 4.8/5

Waarde: 4.8/5

Iedereen die mij kent, weet dat ik graag een schoon en opgeruimd huis houd. Dus leven met twee grote honden en een volwassen mannetje, betekent dat ik vrijwel elke dag van mijn leven iets aan het schrobben ben – maar dat vind ik niet erg!

Ik probeer ook een milieuvriendelijke levensstijl te leiden. Ik composteer, spaarzaam de meeste van mijn kleding en meubels en blijf uit de buurt van schadelijke chemicaliën voor mijn schoonmaakproducten. Het opnemen van deze keuzes is gunstig geweest voor de algemene gezondheid en het geluk van mij, mijn partner en mijn honden en toont weinig tekenen van dankbaarheid voor Moeder Aarde. Milieuvriendelijk leven bespaart me meestal ook geld.

Maar soms voelt het alsof ik een schoonmaakfreak, een milieuactivist en een liefhebbende hondenmama ben geworden, waardoor ik een wandelende tegenstrijdigheid ben geworden. Hoe kan ik mijn persoonlijke schoonmaaknormen handhaven zonder verspilling of het gebruik van potentieel schadelijke producten?

Toen ik zag dat E-Cloth herbruikbare schoonmaakdoeken heeft die alleen water gebruiken (het meest natuurlijke schoonmaakingrediënt van allemaal!), EN had voerbakschrobbers voor huisdieren (die ik nog nooit eerder heb gezien) was ik 100% verkocht.

Blijf lezen om te zien hoe E-Cloth-reinigingsproducten voor keuken, ramen, oppervlakken en hondenbakken me helpen een schoon, gezond en duurzaam huis te behouden!

Scheidingspoot

In één oogopslag: wat we hebben beoordeeld

Scheidingspoot

Over E-Cloth

E-Cloth Cleaning Products - keukenreiniger en komschrobber

E-Cloth werd in 1995 opgericht door Steve Pearson, een innovator die op zoek was naar een duurzame oplossing om alle oppervlakken en kamers in zijn huis schoon te maken met één ingrediënt: water.

Steve creëerde de herbruikbare schoonmaakdoeken die we vandaag kennen met hoogwaardige microvezels en een team van wetenschappers en ingenieurs. Elke E-Cloth is gemaakt van hoogwaardige microvezels die vuil en bacteriën op microscopisch niveau afbreken. Terwijl u schoonmaakt, trekt de E-Cloth het vuil aan en verzamelt het van uw aanrechtbladen, kameroppervlakken en hondenvoerbakken.

Deze reinigingsdoeken hebben zich in de loop der jaren meerdere keren bewezen en getest en kunnen uw meest onopvallende schoonmaaktaken ondersteunen (inclusief het schoonmaken van die verlaten bekerhouder op de achterbank van uw auto). Ze doen het allemaal zonder extra chemicaliën en reinigingsmiddelen te gebruiken. Dus als de klus geklaard is, zit er gewoon water op je handen en is de lucht ademend.

Voor wie is E-Cloth het meest geschikt?

Ik denk niet dat het uitmaakt wat voor soort huisdier je hebt, of het nu een kat, hond, vis of vogel is – iedereen kan E-Cloths gebruiken voor het schoonmaken van hun huis. Zelfs als je geen huisdieren hebt, denk ik dat de “Kitchen Dynamo” en de E-Cloths voor afstoffen en glazenwas geweldige aanvullingen zouden zijn op je schoonmaakset. Het kan u helpen minder papieren handdoeken te gebruiken of uw oude poetslappen te vervangen.

Halle en Indy, mijn twee grote honden, vinden het heerlijk om buiten op avontuur te gaan en dan het vuil en stof in de achtertuin mee terug te nemen naar huis. Het stof plakt aan elk meubelstuk, raam en oppervlak in mijn huis. De E-doeken voor het afstoffen en ramen waren nuttig om die oppervlakken op een efficiënte en economische manier schoon te houden.

Ik hoef eigenaren van gezelschapsdieren niet te vertellen hoe walgelijk voerbakken voor huisdieren kunnen worden. Persoonlijk word ik behoorlijk geërgerd van het gebruik van een “menselijke” spons om die kommen schoon te maken, ik gooi die spons altijd gewoon weg – wat verspilling is! Dus ik ben dol op de voerbakschrobbers voor huisdieren en raad ze ten zeerste aan aan iedereen met een voerbak voor huisdieren in huis.

Lees ook:   Moet mijn hond met andere honden spelen? Het interessante antwoord!

Scheidingspoot

Belangrijkste kenmerken

E-Cloth Reinigingsproducten - close-up van scrubber en kommen

De eerste vraag die ik had, toen mijn bundel E-doeken arriveerde, was; “Werken deze schoonmaakdoekjes echt?”. Kan ik echt gewoon water toevoegen en niet alleen mijn oppervlakken schoonmaken, maar ook de voer- en waterbakken van Indy en Halle? Let wel, deze kommen zijn volledig bedekt met dagen van vuil en hondennarigheid die is gegroeid en zich heeft verspreid sinds de laatste keer dat ik ze heb schoongemaakt.

Ontdek hieronder of deze E-Cloths werken en wat mijn favoriete eigenschappen van deze schoonmaakdoeken zijn:

Werken e-doeken?

Het korte antwoord is ja!

Ik heb alle E-doeken die ik heb ontvangen gebruikt voor verschillende schoonmaaktaken in huis, waaronder:

 • mijn boekenplanken afstoffen,
 • het kwijlen van de hond uit de ramen van mijn achterdeur verwijderen,
 • mijn fornuis afvegen met de Kitchen Dynamo,
 • mijn gootsteen afvegen,
 • Schrobben weg naar vuil op mijn vier hondenvoer- en waterbakken

Alles zag er glanzender en schoner uit toen ik klaar was. Ik zag geen spoor van stof of een rondvliegend stuk hondenhaar of een restant hondenkwijl op een van de meubels of ramen in de woonkamer. Het beste was dat ik alleen maar water aan de doeken toevoegde!

Materiaal

De microvezels die je in E-Cloths ziet, zijn zwaarder en duurzamer dan de vezels die je in de meeste andere poetsdoeken of textiel ziet. E-Cloth verplaatst hun doekvezels door een oplossing die gelijkmatige spleten langs een enkele vezel creëert. Wanneer je water aan deze spleten toevoegt, trekken ze vuil en roet aan en vangen ze op. Daarom hoef je alleen maar water toe te voegen aan dit uiterst hoogwaardige materiaal om het te laten werken. Het is waanzinnig hoe eenvoudig en effectief het is!

E-Cloth Cleaning Products - stofdoek uit de verpakking

Verscheidenheid aan producten

Een van mijn favoriete onderdelen van het merk E-Cloth en hun productlijn is dat ze een product hebben dat is ontworpen voor elke huishoudelijke taak of taak. Er is dus veel om uit te kiezen en aan elke behoefte op het gebied van dieptereiniging iets te voldoen.

De E-Cloth voor de keuken is bijvoorbeeld ontworpen voor het afvegen van magnetrons, kookplaten en gootstenen, terwijl de Kitchen Dynamo is ontworpen voor hardnekkige resten of vuil op kleine plaatsen die normaal gesproken moeilijk te bereiken zijn.

Mijn favoriete producten die ik heb ontvangen, de Pet Bowl Scrubbers, zijn perfect gemaakt om het vuil van water- en voerbakken voor huisdieren te schrobben. Het beste is dat ik ze keer op keer kan gebruiken. Geen verspilde “menselijke” sponzen meer hier! Hun enige doel is om de hondenbakken schoon te maken en daar hou ik ook van.

Gebruiksgemak en onderhoud

Je voegt gewoon water toe aan de doek die je gebruikt om schoon te maken, wringt het uit en veegt of schrobt vervolgens het oppervlak, de voerbak of het raam dat je wilt schoonmaken. Elke doek is ontworpen om die ruimte of dat gebied moeiteloos schoon te maken. Dit maakt uw dagelijkse klusjes gemakkelijker en tijdbesparend. Aan het einde van de schoonmaakklus ruiken je vingers niet naar chemicaliën en krijg je geen hoofdpijn van alle gifstoffen die je in de lucht hebt gespoten. Je kunt ook andere schoonmaakmiddelen aan de doeken toevoegen, zoals heet water met citroen, zuiveringszout, azijn of andere natuurlijke reinigingssprays.

Alle doeken, behalve de Pet Bowl Scrubber, kunnen één keer per week in de machine worden gewassen en aan de lucht worden gedroogd. Je kunt de schrobbers met de hand uitspoelen en zo vaak ophangen als je wilt. De keukendoek, de keukendynamo en de glazenwasdoeken kun je koken in heet water om de opgehoopte bacteriën en vuil te verwijderen wanneer je maar wilt en zo vaak als je wilt.

Lees ook:   Houden dwergschnauzers van knuffelen? Persoonlijkheidsfeiten en -eigenschappen

E-Cloth Cleaning Products - keukendynamo uit de verpakking

Belofte van 3 jaar

Elke E-Cloth die u koopt, wordt geleverd met een “3-year Promise”, wat betekent dat u gegarandeerd drie jaar of meer dan 300 keer gebruik kunt maken van de verscheidenheid aan E-cloths met regelmatige zorg en wasbeurt. Kun je je voorstellen hoeveel papieren handdoeken of katoenen of synthetische vodden je in drie jaar zou kunnen verwerken?! Dat is veel afval waar je de planeet van redt en veel geld dat je in je portemonnee houdt.

Scheidingspoot

Beoordelingen van de 3 beste reinigingsproducten voor e-doeken

1. E-Cloth Pet Bowl Scrubbers

E-Cloth Reinigingsproducten - Pet Bowl Scrubber

Ik vind het heerlijk om een schrobber te hebben die puur is gewijd aan het schoonmaken van de voer- en waterbakken van mijn hond en niets anders! De ruwe schrobkant verwijdert alle aangekoekte troep en de zachte kant veegt het daarna af om het nieuwe glanzende oppervlak te laten zien. Ik heb wel een beetje afwasmiddel toegevoegd om het extra vuil van de metalen kommen van mijn hond te krijgen. Ze zagen eruit als nieuwe hondenvoer- en waterbakken toen ik klaar was.

 • Voeg gewoon water toe
 • Leuke botvorm
 • 3 jaar garantie
 • Wordt geleverd met 2 schrobmachines
 • Mag alleen worden gebruikt voor voerbakken voor huisdieren
 • Moet met de hand gewassen worden

2. E-Cloth Glasbewassing

E-Cloth Reinigingsproducten - E-Cloth Glasbewassing

Halle vindt het heerlijk om haar neus tegen de ramen van de achterdeur te steken en te kwijlen, terwijl ze naar de vogels buiten kijkt. Ze ligt daar elke dag urenlang voor die deur. Er zijn dus altijd vlekken en kwijlplekken op mijn achterdeurramen. De wafelgeweven E-Cloth was in staat om de vlekken volledig weg te schrobben. De andere poetsdoek hield ik droog en gebruikte hem direct nadat ik klaar was met schrobben om de ramen een nieuwe, sprankelende look te geven.

 • Voeg gewoon water toe
 • Wordt geleverd met 2 doeken
 • 3 jaar garantie
 • Wasbaar in de machine
 • Materiaal van poetsdoek is dunner
 • Veel schrobben nodig

3. E-doek hoogwaardige stofdoek

E-doek Reinigingsproductcts - E-doek hoogwaardige stofdoek

Halle en Indy brengen veel stof, puin en vuil van de buitenwereld naar mijn, verder schone, huis. Ik stof daardoor om de dag de meubels af in de woonkamer die naar de achtertuin leidt. Deze stofdoek kan nat of droog worden gebruikt en verwijdert al het stof en vuil dat ze opsporen. Ik vind het fijn dat ik het gewoon kan uitspoelen en opnieuw kan gebruiken en dat ik het aan het einde van de week in de was kan gooien. Aan het einde van de week is het alsof ik een gloednieuwe stofdoek heb.

 • Kan het droog of nat gebruiken
 • Mooi groot formaat
 • 3 jaar garantie
 • Wasbaar in de machine
 • Kan moeilijk te gebruiken zijn voor kleine spleten

Scheidingspoot

Onze ervaring met e-cloth reinigingsproducten

Mijn ervaring met E-Cloth schoonmaakmiddelen is spectaculair! Ik hou ervan dat mijn huis schoon is, in elke zin van het woord, en dat kan een uitdaging zijn met twee grote honden die altijd rondrennen. Ik vind het heerlijk om de mogelijkheid te hebben om ook alleen water te gebruiken om schoon te maken. Ik hoef me geen zorgen te maken dat mijn honden een vervelende chemische stof likken of dat mijn vriend en ik iets giftigs inademen.

Ik hou van mijn honden, Indy en Halle! Maar ze brengen wel hun deel van het vuil in huis. Vooral omdat beiden, en hun grenzeloze energie, ongefilterde toegang hebben tot de achtertuin via de achterdeur. De High-Performance Dusting Cloth en de Window Cleaning E-Cloth set hebben echt geholpen om dat probleem te bestrijden. Je kunt aan beide water toevoegen om het vuil weg te vegen en ze vervolgens uitspoelen en laten hangen om te drogen en ze een andere dag te gebruiken. Ik hoefde niet eens water aan de stofdoek toe te voegen om de oppervlaktelaag stof op de boekenplanken en het tv-meubel te verwijderen die de honden hadden binnengebracht. De E-Cloth voor glazenwassers ontdoet mijn achterdeurramen van het kwijlende vuil dat zich ophoopt uit Halle. Ze vindt het heerlijk om bij de achterdeur rond te hangen en door de ramen naar de vogels te kijken, maar ze wil de comfortabele woonkamer niet verlaten.

Lees ook:   Snorkie (Dwergschnauzer Yorkie Mix): Foto's, Verzorgingsgids, Temperament & Eigenschappen

Ik ben geobsedeerd door de E-Cloth Pet Bowl Scrubbers. Ik vind het geweldig dat ze de vorm van botten hebben en uitsluitend bedoeld zijn om mijn hondenbakken schoon te maken. Ze werken heel goed. Ik heb er wel wat afwasmiddel aan toegevoegd terwijl ik ze schoonmaakte, gewoon om de kommen wat meer ontsmet en sprankelend te krijgen. Ik vind het geweldig hoe snel de schrobzuigmachine droogde en dat het pakket werd geleverd met twee (2) schrobbers! Ik zal een levenslange gebruiker zijn van deze Pet Bowl Scrubbers.

En tot slot is de Kitchen Dynamo geweldig en zo gemakkelijk te gebruiken dat hij al zijn weg heeft gevonden naar mijn dagelijkse keukenschoonmaakroutine. Ik gebruik het voor mijn kookplaat, het interieur van mijn magnetron en mijn aanrecht – vooral in de gebieden achter mijn broodrooster en heteluchtfriteuse.

Het onderhoud van deze E-Cloths is zo eenvoudig en handig. Kook het in water om het na een dag schoonmaken te ontsmetten of spoel het gewoon uit na eenmalig gebruik – wat je sowieso zou doen. Gooi het dan een keer per week in de was op koud en laat het aan de lucht drogen.

Deze E-Cloths werken beter dan papieren handdoeken of oude vodden, die ik eerder gebruikte. De E-Cloths gaan langer mee en zijn mooier dan oude vodden en ze zijn zoveel minder verspillend dan papieren handdoeken. Ze zijn ook beter voor onze portemonnee omdat we niet door zoveel doeken voor eenmalig gebruik of papieren handdoeken gaan en constant meer moeten kopen.

Ik ben dol op deze duurzame toevoegingen aan mijn schoonmaakset. Ik vind het ook geweldig om te weten dat ik mijn steentje blijf bijdragen om de gezondheid van de pups, mijn eigen gezondheid en Moeder Aarde te beschermen.

E-Cloth Cleaning Products - halle op zoek naar de stofdoek

Scheidingspoot

Conclusie

De E-Cloth-lijn van schoonmaakproducten is geweldig, vooral voor eigenaren van gezelschapsdieren. Ik zou de Pet Bowl Scrubbers zeker aanraden als een absolute aanrader voor iedereen met een kat of een hond. Ze werken heel goed en je hoeft nooit meer een oude afwasspons te gebruiken of een gloednieuwe “menselijke” spons te verspillen!

Ik raad de andere E-doeken aan voor afstoffen, ramen lappen en keukens schoonmaken voor iedereen, zowel eigenaren van gezelschapsdieren als niet-eigenaren van gezelschapsdieren. Ze zijn heel eenvoudig te gebruiken en te onderhouden, en ze werken gegarandeerd de komende drie jaar van je leven bij langdurig gebruik. Dat is een behoorlijk lange tijd voor een huishoudelijk schoonmaakmiddel dat meer dan 99% van de bacteriën uit je huis verwijdert, als je het mij vraagt.

Als u op zoek bent naar milieuvriendelijkere keuzes in huis zonder afbreuk te doen aan uw persoonlijke normen van netheid en hygiëne, zijn e-doeken een geweldige en nuttige ondersteuning voor uw schoonmaakroutines.