Dr. Elsey’s Cat Litter Review 2023: is het een goede prijs?

Ons eindoordeel

Wij geven Dr. Elsey’s Cat Litter een beoordeling van 4,9 op 5 sterren.

Dr. Elsey’s Kattenbakvulling is kattenbakvulling. Althans, dat dacht ik toen ik het pakket opende. Bij mijn weten is kattenbakvulling, nou ja, kattenbakvulling. Je koopt het in de winkel voor de laagst mogelijke prijs, laat je katten er hun ding in doen en ontdoet het en hun ding terwijl je probeert niet aan het nest of je katten te denken terwijl je het doet!

De kans krijgen om een goed geformuleerd kattenbakvulling te gebruiken veranderde dat voor mij. De grootte van de korrel, het gebrek aan stof en het feit dat het zo strak om het “ding” heen zit, maakt een altijd onaangenaam karwei veel gemakkelijker. Ik zal in detail ingaan in de volledige beoordeling.

verdeler-kat

Ultra Nest van Dr. Elsey’s Kattenbakvulling

Dr. Elsey’s stuurde me hun Ultra Cat Litter ter beoordeling. Het wordt beschreven als “stofvrij”, “laag volgen”, “hard klonteren”, “gemakkelijk scheppen”, als “superieure geurcontrole” en “ongeparfumeerd”.

Ik zal je mijn gedachten hierover punt voor punt geven tijdens de beoordeling, maar de TL;DR is eenvoudig: het doet wat ze beweren dat het doet. Het heeft kleine korrels die als lijm aan katten doodie kleven. Omdat er zo weinig oppervlak op de doodie is die de lucht raakt, geeft het heel weinig geur af. Je kunt het bedrijf “hanteren” (hopelijk met handschoenen of een hulpmiddel!) met veel minder belediging van je kokhalsreflex als je het naar zijn eindbestemming stuurt!

Ik kon geen sporen van poepdeeltjes op mijn vloer detecteren. Ik was nauwelijks in staat om deeltjes te detecteren, en het weinige dat er was, viel ten prooi aan mijn goedkope stokzuiger op batterijen. Lees dan verder. Ik zal je meenemen op mijn reis om te begrijpen hoe een primo kattenbakvulling het weggooien van kattenpoep minder, nou ja, waardeloos maakt.

dr. elsey's ultra kattenbakvulling in een doos

Dr. Elsey’s Ultra Cat Litter beoordeeld

Over Dr. Elsey’s Pet Products

Ik ben vader van vijf kinderen op een kleine hoeve in het Midwesten. Ik vermicompost (laat wormen mijn compost eten in plaats van het te verspillen aan de afvoer), fok kippen voor eieren en ongediertebestrijding en doe een paar andere dingen die vriendelijk zijn voor mij en mijn familie en deze prachtige planeet waarop we leven.

Mijn katten en mijn honden zijn nooit rasechte aankopen. Ze komen opdagen omdat niemand anders ze wil of voor ze kan zorgen, en ze zijn vanaf die dag familie.

Ik denk graag dat ik een fatsoenlijk mens ben, en dat de meesten van jullie die lezen onmiddellijk hetzelfde soort fatsoen in jezelf zullen voelen – de meeste mensen houden van en zouden genade tonen aan kleine kinderen en hulpeloze dieren in nood, gezien de middelen.

Stel je mijn vreugde voor toen ik ontdekte dat Dr. Elsey niet eerst een merknaam is. Het is een echt persoon en zijn vrouw – en ze leven hetzelfde soort fatsoenlijke, barmhartige levens die we allemaal nastreven.

Dr. Elsey maakte een primo kattenbakvulling niet om alle andere kattenbakvullingen te overtreffen, maar omdat “ongepaste eliminatie de nummer één gedragsreden is waarom katten worden mishandeld en overgeleverd aan asielen. Het doel van Dr. Elsey is om katten in hun huizen te houden en de kattenbak te gebruiken.”

Ik ken niemand die beter werk levert door van kattenpoep een emotioneel hartverscheurende nobele zaak te maken. In feite wist ik niet eens dat het een nobele zaak was, maar ik ben blij dat Dr. Elsey dat deed, omdat ik gemakkelijk kan zien hoe dit product een oplossing kan bieden voor zo’n ongelukkig probleem!

Voor welke soorten katten is dr. Elsey’s Ultra Kattenbakvulling het meest geschikt?

Volgens hun website is Ultra-kattenbakvulling het meest geschikt voor gezinnen met meerdere katten en katteneigenaren met zeven of mechanische (automatische) kattenbakken.

De site heeft een quiz die je helpt bij het kiezen van een nestje voor je kat. Het adviseerde me eigenlijk om een ander nest te gebruiken voor mijn kat, Deja Thoris, maar ik vond dit nest verbazingwekkend goed werken. Misschien koop ik uiteindelijk het nestje dat de quiz aanbeveelt om te zien of het nog beter werkt!

Ik zou zeggen in vergelijking met elk in de winkel gekocht nest dat ik heb geprobeerd, dr. Elsey’s is over de hele linie superieur. Ik zou aanraden om een van hun nesten te proberen als je kat terughoudend is om de kattenbak te gebruiken, als je vocht op de bodem van de jouwe (ew!) krijgt, of als je vindt dat je in plaats van harde, geurloze klonten iets krijgt met de consistentie van suikerkoekjesdeeg dat in te veel bloem is gerold – maar zonder enig van de goedheid van suikerkoekjesdeeg!

deja thoris kijken naar dr. elsey's ultra kattenbakvulling

verdeler-kat

Strooiselkenmerken (goed en slecht)

Een analyse van kattenbakvulling? Zeker weten! Laten we de punten bespreken die Dr. Elsey’s maakt over hun eigen nest en nog een paar waar ik als katteneigenaar om geef:

Dust Gratis

Dr. Elsey’s Ultra Cat Litter maakt deze claim waar. Het is gemakkelijk te zien wanneer u de verpakking opent en de kattenbak doorzoekt. Er is vrijwel geen stof. Al het gewicht van zwerfvuil in de zak is eigenlijk bruikbaar zwerfvuil, geen waardeloos stof!

Lage tracking

Waar. Het nest dat zich bindt aan urine of poep is, nou ja, gebonden. Ik zag nergens rond de kattenbak of ergens anders stinkende, ziektedragende deeltjes. Er waren heel, heel weinig korrels die de kattenbak verlieten, en niets dat ik niet kon opruimen met minder dan een minuut werk met een steelstofzuiger.

Deja Thoris loopt bij de kattenbak met dr. elsey's ultra kattenbakvulling

Harde klontering

Waar. Goedkope in de winkel gekochte kattenbakvullingen zijn gemaakt van grotere, minder uniforme korrels die geen strakke binding aan het oppervlak van een kattendoor mogelijk maken. Deze lijken meer op strandzand – maar dan iets groter. Ze zorgen ervoor dat een korrel zich bindt aan het oppervlak van de turd overal, dus je blijft achter met een harde klomp in plaats van, weet je, het veel minder aantrekkelijke alternatief.

Eenvoudig scheppen/zeven

Waar. Dr. Elsey’s nest is gemakkelijk te scheppen, gemakkelijk te zeven, gemakkelijk om mee te werken in het algemeen. Het stroomt goed uit de zak en de deeltjes zijn klein genoeg om gemakkelijk tussen de openingen van een hand of mechanische zeef te vallen, waardoor de maximale hoeveelheid afval achterblijft voor verder gebruik terwijl je de spullen weggooit die je niet wilt!

Superieure geurbestrijding

Klopt, en omdat de versie die ik heb ontvangen om te testen ongeparfumeerd is, is dit niet gedaan door de poepgeur te maskeren met een andere. Het wordt gedaan door ervoor te zorgen dat de poep en plas volledig worden gebonden door de uniforme, correct gedimensioneerde korrels, zodat geen geur gemakkelijk kan ontsnappen.

Let op: Je moet de kattenbak nog legen. Sorry daarvoor, maar dit product is geen magie – als je poep of plas laat opbouwen, zullen ze uiteindelijk stinken. Dat hoort gewoon bij het hebben van een binnenkat!

Deja Thoris op een kattenbak met dr. elsey's ultra kattenbakvulling

Vochtbestrijding

Verbazingwekkend! Zolang je je kattenbak verstandig leegt (dat betekent DAGELIJKS!) en hem op de juiste manier gevuld houdt met dit nest, zul je geen verleidelijk moeras van stank op de bodem van je kattenbak vinden wanneer je hem een grondige reiniging gaat geven.

Ongeparfumeerd

Waar. Ik kan dit spul helemaal niet ruiken en mijn kat vond het zeker niet onaangenaam.

Prijs

Dus hier dacht ik in eerste instantie dat ik de producten van Dr. Elsey zou kloppen. Een kleinere zak, liefdevol gemaakt receptafval zal toch veel duurder zijn dan de spullen die ik bij de plaatselijke supermarkt kan krijgen?

Verkeerd! Het gangbare tarief op de plaats die bekend staat om de verkoop van de goedkoopste (zo niet hoogwaardige) spullen is ongeveer 50 cent per pond zwerfvuil. Dit is geweldig spul, en het is de zelfde prijs als de dingen van lagere kwaliteit die je vindt bij de zogenaamd lage prijs toonaangevende supermarkt hier in de Verenigde Staten!

verdeler-kat

Dr. Elsey’s Ultra Cat Kattenbakvulling Review

Dr. Elsey's Premium Klonterende Kattenbakvulling

Het nest is fantastisch. Ik goot het gemakkelijk in mijn kattenbak en mijn kat had er geen problemen mee. We hebben in het verleden problemen gehad met grote merkspullen van de lokale supermarkt of supermarkt die in eerste instantie door katten werden afgewezen, maar niet door Dr. Elsey’s!

  • Klonten zijn hard en beheersbaar
  • Geen stank zolang je de kattenbak leegmaakt zoals het hoort
  • Korrels zijn klein en uniform, ze vallen door een zeef en gaan niet verloren
  • Vocht kan niet lekken tussen korrels om te “moeras” op de bodem van je kattenbak
  • Korrels worden niet overal in je huis gevolgd. Ze binden zich aan poep en plas, niet aan de voeten van je kat
  • Moeilijk om de doos te openen zonder de zak met afval in plakjes te snijden. Wees voorzichtig!

verdeler-kat

Onze ervaring met Dr. Elsey’s Ultra Kitty Nestje

Deja Thoris houdt van de dr. elsey's ultra kattenbakvulling

Ik kreeg een onopvallende kartonnen doos van Dr. Elsey’s. Als ik verpakkingen open, gebruik ik meestal een mes dat de verpakking opent (origineel, toch?). Het heeft een erg kort mes om tape te snijden en niet de inhoud in een doos. Helaas zit het nest zo dicht opeengepakt in de doos dat ik zowel de zak als de doos heb geknipt. Ik merkte het meteen en morste niet veel zwerfvuil, maar het was een beetje vervelend.

Wat niet vervelend was, was het nest zelf. Het bestaat uit kleine, uniforme korrels – dit is precies wat je wilt zien in kattenbakvulling. Het geeft je een grondige coating van korrels om poep en urine te binden, waardoor een harde, beheersbare, verwijderbare klomp in plaats van een drassige puinhoop van braaksel-inducerende whatsit.

Mijn kat, Deja Thoris, wees het nest niet af. Ik zou niet zeggen dat ze er enthousiast over was, maar verwacht je echt dat een kat enthousiast is over kattenbakvulling? Ik heb foto’s van haar gemaakt rond de kattenbak, en zelfs in het licht gezet zodat je het (en haar) goed kunt zien. Ik heb geen foto’s gemaakt van, nou ja, dingen die niemand wil zien. Geloof me, het werkt!

Een ding dat ik zou willen dat je op de foto’s zoekt, is bewijs van korrels die rond de doos zijn gevolgd. Die vind je niet. Ik heb er geen gestofzuigd of verwijderd. Ze zijn er gewoon niet! Dit spul kleeft aan afval, niet aan kattenpoten!

Mijn bottom line: Dit is een eersteklas kattenbakvulling dat kost ongeveer hetzelfde als de spullen die je in de supermarkt of dollarwinkel koopt. Waarom zou je betalen voor laagwaardig zwerfvuil dat niet goed werkt als je voor dezelfde prijs eersteklas zwerfvuil kunt kopen? Probeer Dr. Elsey’s. Laat het naar uw huis verzenden. Geniet ervan dat je die gigantische plastic emmer niet in je karretje hoeft te stoppen en in je auto hoeft te worstelen!

verdeler-kat

Conclusie

Dr. Elsey’s beweert dat hun Ultra Cat Litter stofvrij is, weinig tracking, hard klonterend, gemakkelijk scheppend, heeft superieure geurbeheersing en is ongeparfumeerd. Omdat Dr. Elsey het nest speciaal heeft ontwikkeld om ervoor te zorgen dat mensen hun katten niet blijven ter adoptie aanbieden vanwege ongepaste eliminatie en niet alleen om meer zwerfvuil in een grote winkel te verkopen, doet het dat wel. alle deze dingen echt goed.

Ik zal enkele dingen toevoegen die ik belangrijk vind als katteneigenaar: Dr. Elsey’s Ultra Cat Litter voorkomt dat vocht zich ophoopt in je kattenbak, het is gemakkelijk te zeven en het is vrijwel dezelfde prijs als het lagere kwaliteit strooisel dat ik kreeg van de lokale big box-retailer. In plaats van karretjesruimte te verspillen aan een gigantische plastic emmer van teleurstelling, kan ik dit in twee dagen rechtstreeks naar mijn voordeur laten verzenden. Het is een goede deal, en ik denk dat je er net zo blij mee zult zijn als ik!